fredag 19 juli 2019

Nästan, nästan, nästan dags...

Trissan är idag på dag 58 efter första parningen, (dag 54 efter parning nr 2), hennes förra kull, (taubekullen) kom på dag 62 efter första språnget, 59 dygn efter sista. Igår eftermiddag så tempade jag in henne på 37.5 och det brukar vara 1-2 dygn innan valpfödseln, som våra tikar höjer med 1- 1½ grad. I morse så var fortfarande tempen höjd på 37.3 så det borde vara ett dygn kvar. De sista 4-5 timmarna innan förlösningen brukar våra tjejer få sin standardtemp. Hundar har ju normalt ca 36 grader alltså 1 grad mindre än oss tvåbenta. Dock är det stor variation mellan olika individer. Vi har tempat in våra tikars normaltemp enligt följande: Trolla 36.2, Trissan 36.4, Tassa 36.4, Alvina 36.7 och Fiorella 36.4. Det kan tyckas som små skillnader men om de blir riktigt dåliga så har en halv grads skillnad från början väldigt stor betydelse.

Vi har några namn på "Intresselistan" även denna gången. Det är en lista som vi har för att anteckna de som är intresserade av en valp från oss. Den förpliktigar inte till någonting utan visar endast intresse. Det är helt kostnadsfritt att stå på listan med sina önskemål om naken/puff - tik/hane. Vill du vara med på listan av intresserade så skicka gärna ett mail till: Peter

Nu är det nära och i natt har Trissan fått sova hos husse i sängen. Hon ville inte stanna hos de andra i levnadsrummet vid sänggåendet, utan visade tydligt att husse skulle få en dräktig tik som sängvärmare. Jag har ju tidigare gissat på lördag - Oj, det är ju redan imorgon... Hmmm, kanske det dröjer någon dag till men vi närmar oss med stora steg den tiden då man tittar mer i valplådan är på TV eller datan. Trissan meddelar att hon sover gott i husses säng.


Jag sitter här och vaktar min låda, 
då kommer jag närmre mattes macka också...

- Snåle gubbe - ge en stackars dräktig tik lite kött och korv...

Flockkompisarna: Alvina med mamma Trolla
njuter i solen innan valppassningen börjar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen