Vår Kennel

Efter att ha fött upp två valpkullar med Portugisiska vattenhundar fick vi blodad tand och bestämde oss 2013 för att registrera vår Geishamors kennel. Sedan blev husse sjuk och därför sökte vi en lite mindre krävande ras som kunde passa oss. Vi föll stenhårt för Chinese Crested Dog, som är en urmysig ras och som också anses vara lite mer allergivänlig. (Det har i alla fall fungerat för oss.) Det är mycket hund i liten förpackning och med kineser i huset blir livet aldrig trist. De är fulla av bus, mys och vill gärna vara med på alla äventyr. Läs mer om rasen!

Husse och matte har gått SKK:s uppfödarutbildning och vår uppfödning sker i enlighet med SKK:s regler. Den 25/3 2016 föddes vår första kull Chinese Crested valpar efter vår söta Powder Puff Trolla. (Läs med om Bauerkullen) Den 18/10 2016 föddes vår andra kineskull efter Trollas dotter Tassa. (Läs mer om Kryddkullen). Hösten 2017 födde vår nakentik Trissan sin Taubekull och vintern 2017 fick Tassa sin Muminkull. I början av juli -18 fick på en kull efter vår nakentjej Alvina Maffiakullen med leverans i början av september. Och i höst planerar vi ännu en kull efter Trissan. Är du intresserad av vår framtida uppfödning så håll koll här i bloggen eller följ vår Facebooksida!

Vi bedriver inte någon valpfabrik och alla våra hundar lever som sällskapshundar i vårt hem. De första veckorna efter valpning har mamma och de små ett alldeles eget rum innanför köket som är lite avskilt från de andra hundarna. När de är c:a 3-4 veckor och börjar röra sig lite mer får de istället bo i köket. Det gör att valparna blir vana vid både andra hundar, alla ljud i ett hem och både vuxna och barn. Det gör att de redan vid tidig ålder blir väldigt sociala. De är även vana från tidig ålder att bli hanterade när det gäller bad, pälsvård/rakning och kloklippning. Under sommarhalvåret är valparna ofta ute på vår bakgård. Vintertid blir det av förklarliga skäl inte lika mycket eftersom små kinesvalpar är ganska frusna av sig. Innan de flyttat har de testat att åka bil och att gå i koppel men koppel- och miljöträning är något man måste fortsätta med så snart valpen "landat" i sin nya hemmiljö. Det samma gäller givetvis att träna dem till att bli rumsrena.

Vi försöker vara noga när vi väljer valpköpare. Dels är det viktigt för oss att valpköpet är genomtänkt och att familjen är medvetna om vad som krävs för att kunna ha en valp/hund i huset. Dels vill vi gärna att spekulanter ska tillbringa lite tid med valpen innan de bokar för att vara säkra på att kemin mellan dem stämmer. Alla valpar är ju individer med olika personlighet och för oss som uppfödare är det ofta lättare att matcha valparna med rätt familj om vi vet lite mer. Vi är glada att bland de valpar vi hittills sålt så verkar de flesta matchningar ha fungerat väldigt bra. Trots att det var fem år sedan vi hade vår första valpkull så har vi fortfarande kontakt med de flesta av våra valpköpare. Det är mycket uppskattat av oss i flocken att få en liten hälsning då och då!

Kontakta oss gärna via mail om du har några frågor!

Alvinas Maffiakull, 2018


Tassas Muminkull, 2017
Trissans Taubekull, 2017
Tassas Kryddkull, 2016
Trollas Bauerkull, 2016
Geishas Musikkull, 2012
Geishas Mirakelkull, 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen