söndag 1 juni 2014

Utställningspremiär

Igår (söndag) var hussarna på utställning med Jazz och Tria i Norrköping. Det var Portisklubbens årliga rasspecial och många oerhört fina portisar var på plats. För Tria var det urpremiär och Jazz har ju endast ställts ut en gång som valp tidigare. Planen var egentligen att ställa ut tjejerna på några mindre utställningar i vår för att träna men eftersom både husse och matte varit ur form i vår så blev det inte så. Och det märktes att både de två- och de fyrbenta var alldeles för orutinerade för en så pass stor utställning! 

Tjejernas bedömningar blev väl egentligen ganska ok men deras premiärvisningen gick inget vidare alls. Jazz ville helst sätta sig ner när hon skulle stå fint och busgaloppera som värsta valpen när hon skulle springa med Johan i ringen. Som enda portis i den här flocken är Jazz väldigt glad för mat och har blivit lite väl mullig på sistone. Det drog förstås ner bedömningen på henne och det måste vi försöka göra något åt till nästa gång. Tria var istället alldeles överväldigad av allt som rörde sig runt omkring henne. Hon, som vanligtvis är väldigt glad och nästan översocial mot alla hon möter, ryggade undan rejält när domaren skulle titta närmare på henne. Inte populärt. Annars skötte sig vår intensiva Tria-Fia ganska bra. 

Ja, nu är i alla fall premiären avklarad. Tyvärr har vi inte så många foton eftersom båda hussarna hade fullt upp med tjejerna men ni får hålla till godo med det vi har. Nu ska vi sätta igång med hårdträning inför nästa utställning vi tänkt åka på i Tvååker i juli. Till dess hoppas vi att Bonita är utställningsklar också, då det är Perroklubbens rasspecial på söndagen. Bättre lycka nästa gång, hoppas husse och matte!

Johan var bussig och visade Jazz då matte var lite för risig för att åka med.

De träffade Atreyus mamma Doris, 13.5 år och hans uppfödare Lillis Grödem.

Man får vara lite kreativ när man inte har någon proffsutrustning.
Ska vi ställa ut lite mer regelbundet så står detta på önskelistan:
Trött Jazz efter dagens äventyr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen