måndag 14 juli 2014

Excellent hundsemester

I fredagsmorse for husse, jag (matte), Tria (Geihamors Triumf) och Bonnie (Uvita's Bonita) iväg på äventyr. Vi skulle på hundutställning i Tvååker och träffa lillhusse Stefan som bor i trakten. Det var strålande väder på nerresan så det fick bli matsäcksmackor vid Fegen. Härligt! Jag och Bonnie njöt av solen och husse passade på att träna lite med Tria. Vi är ju inte särskilt rutinerade när det gäller utställningar, varken vi tvåbeningar eller fyrbeningarna. För Bonnie var det urpremiär och för Trias del var det andra gången någonsin. Pirrigt!

Med fem hundar i huset så kommer vi ju inte hemifrån så ofta, men lillmatte Sanna hade lovat att ta hand om flocken hemma och en lägenhet i Köinge stod till vårt förfogande hela helgen = SEMESTER! En tur till Ullared och ett dopp i havet skulle vi också försöka hinna med, mellan utställningarna ...Vi fick dela lägenhet med tre leopardgeckos och två
stora kameleonter. Spännande, tyckte hundarna ...

Lördagen i Tvååker bjöd också på strålande väder. Det var oändligt mycket hundar och förare på plats och mycket trångt mellan utställningstälten. Men vi lyckades faktiskt hitta ett litet hörn i närheten av portisringen där vi fällde upp vårt parasoll och placerade vår bur. Matte fixade lite "sista-sekunden-pälsvård" och sedan var det dags för Tria att visa upp sig ...Tria skötte sig riktigt bra med tanke på att hon är så orutinerad. Domaren blev väldigt förtjust i henne och tyckte det var synd att hon inte ville sträcka lite mer på sig när hon sprang. "A really nice lady", kallade han henne och gav henne excellent. Tjoho, vad skoj!Efter utställningen var både hundar och vi människor helt utmattade. Men efter att ha vilat en stund så orkade vi med en sväng till Falkenberg, god mat på en restaurang tillsammans med Stefan och lite sightseeing. Vi besökte havet vid Skrea, tyvärr var vi inte upplagda för bad men vi fick se hav och känna doften i alla fall. Mysigt!Under natten till söndagen öppnade himlen sin portar och på morgonen formligen öste regnet ner. Eftersom husse Peter dessutom inte mådde så bra, bestämde vi oss för att hoppa över Perroklubbens rasspecial (för Bonita) och styra kosan hemåt istället, nöjda med helgen ändå!


Skönt att vara hemma igen!

Tack för hjälpen med den hemmavarande flocken Sanna och Glenn och för lånet av lägenheten Stefan och Ronny!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen