söndag 1 januari 2017

Gott Nytt 2017!

2016 har varit ett händelserikt år i Kenneln. Året började med att vi parade vår Chinese Crested tik Trolla och på långfredagen (25/3) föddes Bauerkullen, sju st, både nakna och pälsade små underverk som vi uppkallade efter John Bauers sagoillustrationer.

Blivande mamma Trolla och pappa Adam myser.

Mamma Trolla med Bauerkullen som är alldeles nyfödda.

Vår portistik Tria flyttade till sonen med familj i Äng, där hon njuter av att vara ensamhund. Hon har varit stressad av att leva i vår flock så vi är jätteglada att det fungerar så bra. Och vi får ändå träffa henne ofta eftersom hon är "dagishund" hos oss när husse och matte jobbar.

Frida Weiler Hagelin var här och fotade Trolla och hennes valpar i somras. Här är vår fina Trolla-flicka. Här kan du se några av Fridas superfina foton!

Mamma Trolla busar med unge Herr Fabian.

Mamma Trolla och Prinsessan Tuvstarr.

Vill Vallareman och Herr Fabian.

Härligt i solen tycker Daga, Alvina och Lena Liten.Från Bauerkullen bestämde vi oss för att Alvina skulle stanna hos oss i kenneln. Därmed blev hon den första - men troligtvis inte den sista - nakenhunden i vår flock.

Alvina busar med vårt bonusbarnbarn Wille.

Under sensommaren blev mattes mamma sjuk och var tvungen att dra ner på sin kennelverksamhet i Dalarna. Hennes man var redan sjuk i sista stadiet av cancer och när även hon kraschade blev situationen alldeles ohållbar. Det innebar att vi fick omplacera några av hennes hundar och ta hand om ett gäng härliga kinser hos oss.

Tom Tom, en 2-årig puffhane, följde med oss hem till Småland men placerades ut på halvfoder hos Sarah i Huskvarna och han kommer förhoppningsvis att bli pappa till ett par kullar i kenneln. 

Sötaste puff-tjejen Tebbi (Tom Toms syster) stannade hos oss.

Finaste Tassa (Trollas dotter från hennes första kull) stannade också hos oss och i samband med att vi tog över henne parades hon.

Hela tjejgänget på bakgården i höstas.

Tassa med sin jättemage några dagar före valpning.

18/10 födde Tassa Kryddkullen, åtta st underbart hotspicy-valpar i olika kryddiga nyanser.

Sötaste Kryddkullen

 Kardemumma och Muskot pussas

Ute är kallt men väldigt spännande tycker Krydd-gänget.

 
Mysig vila med Wille i valpkorgen.

30/11 drabbades vår älskade portugisiska vattenhundstjej Geisha av en stroke och fick somna in, 10½ år gammal. Hon var först in av tikarna i huset och blev flockens matriark under nästan ett decennium. Hon styrde flocken med kärleksfull järnhand och med ett fantastiskt tålamod för både sina egna och andras valpar. Hon blev mamma till två fina valpkullar: Mirakelkullen (-11) och Musikkullen (-12). Geisha har lämnat ett stort tomrum och vi saknar henne oerhört! ❤

Vår gamle portisgubbe Atreyu saknar sin kära Geisha men trivs ändå med att vara ensam hane med en hel massa söta kinestjejer i flocken.

Sist - och minst - vårt nyförvärv i kenneln: Geishamors Salvia, en liten, söt puff-flicka från Kryddkullen som ska stanna i vår flock. Vi har bestämt oss för att kalla henne Novali eftersom Nova/Novali har namnsdag på hennes födelsedag. 

Vi började året med tre portisar och en kines i flocken. När året lidit mot sitt slut har vi nu en portis och fem kineser. Snacka om ett förändringens år! Så här på årets första dag ser både vi tvåbeningar och alla fyrbeningar fram emot 2017. 

God fortsättning på det nya året!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen