fredag 2 november 2018

Valptillverkningen som kom av sig.

Ibland händer det som man inte vill. Parningsförsöken mellan Trissan och Scott ville inte ta sig. Visst fanns intresse men hennes ålder, erfarenhet och dominans fick lille Scott att tveka om det var värt att bestiga den väldoftande tiken. Så trots många försök och tillfällen har inget hänt. Däremot så blev Fiorella (som löper för första gången) superförälskad i lille Scott. Han blev minst sagt upphetsad av henne också och försökte para sig med mig, när jag såg till att de inte var för nära varandra. Nä, jag ska inte ha valpar.. Om allt går enligt planerna så ska vi para Fiorella med Scott nästa gång hon löper, om ca 6 månader (maj 2019). Då har hon åldern inne och vi har hunnit kolla hennes Patellastatus och ögonlyst henne.

Scott '"Geishamors Saffran"

Ev så kommer vi att låna in en hane till Tassa eller Alvina i vår för ett extra språng. Dock är det utvecklingen på sjukfronten, bland oss tvåbeningar, som får avgöra hur mycket vi orkar med valpuppfödning under vinterhalvåret.

Nu har Tassa, Trissan, Trolla och Fiorella löpt samtidigt. Alvina är svullen i smulan och bygger depåer av fett på sin normalt slanka kropp, men avvaktar ännu med löpet. Så ev kanske vi vågar ta ännu en kull på vår fina-Alvina.

I tisdags så var det fullt röj i huset, Scott var kvar och hetsade upp tjejerna, Vår gamle Portishane Atreyu, var på besök och ylade åt tjejerna. Samtidigt så var Helenas pappa och faster här, hon är sällan ute i samhället då hon är en av nunnorna i Birgittaorden i Vadstena. Så vi räknar det som ett celebert besök då det är ett stort undantag att de får en dags respit från sina göromål. Imorgon har husse och Matte bröllopsdag - så då kan vi ju hoppas att de tappar en räka eller två på vårt bord (golvet). - Husse är duktig på det ibland..

Helenas pappa Bengt och faster Margareta

I torsdags så agerade husse och matte kattfixare. Vi klippte ner dottern Sannas och svärmor Kerstins Ragdollkatter samt att de fick ett bad efter trimningen. Jag är ingen kattmänniska men just dessa Ragdolls är sköna att ha och göra med. Enligt lite lösrykta kommentarer så påminner just Ragdolls om hundar och även våra Chinese Crested påminner ju om katter så kanske är sanningen närmare än man ibland tror..

Miss Decibel fångad hos trim-maskinföraren.

Leona nyfrisserad och nybadad, på väg hem till Svärmor igen.

Senare igår (torsdag) så fick jag kela med min lilla favorit. Barnbarnet Thore som är 6 månader. Så glad och positiv unge så man blir helt salig, laddning av energi - Big Time..

Thore har hittat bästa leksaken - farfars skägg.
Nästan lika skoj är det att "mysa" med hundarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen