söndag 6 oktober 2019

Höst i Småland

Söndag och lite lagom lugnt innan alla måsten knackar på dörren. Då lägger jag mig inte i soffan utan knäpp som jag är, så skriver jag lite i bloggen istället. Livliga Livia vill inte längre sova i köket, än mindre i valplådan. Nu är hon en stor tjej, (tycker hon själv) då ska man bo med den stora flocken. Hon har sovit 5 hela nätter hos de stora tikarna nu. Det härliga är att de vuxna, alla tillsammans, ser efter henne. Idag visade termometern 3 minus, så nu ska husse fixa till varma tröjor till lilla Livia.


- Are you talking to me? Ge mig godis!

Livia har lärt sig hur man flirtar med husse.

Oj, så kallt det var - Tack för den fina och varma tröjan,
Gabriella Westberg.

---...---...---

Valpplanerna mellan Scott (Geishamors Saffran) och Fia (Geishamors Fiorella Caramella) fortskrider. På fredag kväll ska vi ögonlysa de bägge och även kolla patella (knäskåls-glapp/urvridning*). Det är June hundklubb i Jönköping som anordnar en "testkväll", så vi får besked om sådant vi själva har svårt att se. För vår ras är det bara rekommendation att man ska ögonlysa och kolla patella, men vi väljer att testa våra nya avelsdjur för att få svart på vitt att de är så bra som vi tror.

Fia och Scott fattade tycke när vi försökte para Scott 
med Fiorellas mamma Trissan. Denna gången ska vi 
testa att låta de som tycker om varandra få "träffas".


Husse har även ansökt om Länsstyrelsens tillstånd för ökad djurhållning. Vi får i dagsläget "bara" föda upp 2 kullar under ett kalenderår. Ibland så hamnar man i ett läge där man vill ha 3 kullar ett år och kanske 1 kull året efter. För att göra det enkelt för oss i framtiden så behövs detta tillstånd. Vi kan även hålla fler hundar i kenneln om vi skulle vilja. Innan Helenas sjukdom blommade ut, hade vi planer på att utöka med ytterligare en (mindre allergen) ras. Just nu ligger planerna om utökning på is. Så det är inget vi planerar idag, men vad framtiden har i sitt sköte vet vi inget om än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen