lördag 2 april 2022

Gourmetkullen 4 veckor.

Att de små underverken redan är halvvägs i ålder för att få flytta ut, det känns overkligt. Det som utmärker denna kull - så här långt är att dom är väldigt keliga och gosiga, med varandra. Normalt brukar ju 4-veckorsvalpar vara vilda och busa, sova, busa, äta, sova, osv. Sen ska man inte tro att det inte finns bus i de små, men dom känns mer harmoniska och lugna, så här långt, i alla fall. 

Alla äter bra och vikttabellen är "stabil". Uppfödarhusse är ju i hemlighet en "siffernisse" så jag räknar ofta i procent på valpars uppgång. Jag tycker det är det mest rättvisande sättet. Då upptäcker man direkt om någon halkar efter i vikttabellen direkt. Det viktiga är att varje valp följer sin egen kurva.

                            nyfödd    4 veckor    viktökning i %

Tandoori                174        961            552

Tzatziki                 191        1033          540

Tiramisu                170        862            507

Tikka Masala        142        735            517

Raita                     184        944            513

Idag kommer att bli en milstolpe i Gourmetkullens unga liv. Idag ska uppblötta pellets introduceras. Frågan är om det blir bu eller bä. Eller som valparna brukar uttrycka det: Yummie (vilket betyder: "- Ge mig mer!") eller Bläää ("- nu kräks jag på din tröja"). 

Vi har nu uppdaterat Till salu - fliken, här på bloggen. Vi kommer att ta 17 000:- för de bedårande underverken som Fiorella och Skittles har skapat. Vi kommer att spara en av nakentjejerna (Tiramisu eller Tikka masala) för framtida avel i kenneln. Är du intresserad så hör gärna av dig till Peter på mail eller via sms. Jag svarar så fort jag kan, men pga att matte är sjuk, så kan det ta lite tid.

Valphög ´de luxe.

Barnbarnet Thore provklappade valparna. Vi brukar vid flera
tillfällen vänja valparna vid bl a barn, (både mys och bus).

" -Oj vad världen är stor. - Här ska upptäckas"!

En tålmodig mamma med valpar både här och där.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen