fredag 13 maj 2022

Livet med valp.

Nu när hela Gourmetkullen är utflugna till sina nya hem, är det lite tomt här hemma. Omställningen från att ha 5 valpar runt fötterna till att "bara" ha 1 liten valp som följeslagare, är större än man kan tro. Det är väldigt härligt med de små framstegen man ser dagligen hos en valp. Igår så tränade vi på koppelgång. Hon överaskade både mig och matte, (kanske sig själv också?) med att gå oerhört bra vid min sida. Sen tog husses hundgodis slut och då var ju koppelträning inte roligt längre...

  • Vår Issa (Tiramisu) är vild och busig med halvsyrran Idun. 
  • En läraktig men busig elev med mamma Fiorella, när hon ska lära henne om livet. 
  • Jobbig när pappa Skittles får uttala sig, (han är rädd om snopp och kulor).
  • Vass är ordet som våra gamla tikar, Trolla och Trissan, använder om Issa. 
  • Alvina och Tassa leker och busar, samt uppfostrar henne tillsammans med mamma Fiorella. 
Så sammantaget en helt fantastisk 10-veckors valp: vild, busig, läraktig, jobbig, vass och lekfull. - Låter precis som en standardbeskrivning på en perfekt valp. 
 
Största delen av dagarna är nu flocken samlad igen efter att vi varit tvugna att dela huset under en lång period. När valparna var 4 veckor började Alvina löpa. När hennes löp började avta, så löpte istället Trolla. Så de sista 6 veckorna har Skittles, Fiorella och valparna fått leva i kök och de västra delarna av huset. Att det nu var möjligt att sätta samman hela flocken igen var så skönt. Det är inte smart att ha en fertil avelshane tillsammans med 7 tikar...

Issa och Idun leker med valpleksaker.

Mamma Fiorella och pappa Skittles pustar ut
på soffan. Att se efter 5 vilddjur tar ut sin rätt.

Här har Issa somnat i mitt knä. Hon tycker
antagligen inte att "Australian Master Chef" 
är lika intressant, som vad jag gör...

Herre på täppan. - Issa vinner över Idun.

Vi har fått lite rapporter från alla valparna i deras nya hem. Alla verkar ha hittat igång i sina nya hemmiljöer. 

Tikka masala i Götene, har redan hunnit komma på ett besök då husse Peter och hon passerade efter en tävlingshelg i gokart. Han meddelade att hon inte är det minsta rädd för alla vassa ljud med motorer eller skrikande däck. Hon trivs bra att få vara med husse i den stora världen. Hemma i Götene bor hon hos husse Ingvar (Peters pappa). Hon har anpassat sig väl där också. (Tikka har vi inget nytt foto på, - när hon var på besök förra helgen så lekte vi istället för att fota).

Raita har fått ett nytt namn: Lukas. Johline har meddelat att allt går bra. Vi önskar fortsatt välgång till Lukas med familj på Vikbolandet, Norrköping.

Tandoori heter nu Doris. Hon och matte Sabine går redan valpkurs. Doris älskar att vara ute i den stora trädgården tillsammans med Turbo 3 år, (också från vår kennel - Vicke Vire, Rim&Ramskullen -2019).

Tzatziki (Ziki), trivs i den skånska myllan (Höör). Matte Desirée påtar gärna i jorden och Nellie (en äldre tik) lär Ziki lite hundvett. Det finns även några katter som hjälper till med uppfostran.

Ziki (Tzatziki) trivs tillsammans med Nellie.
foto: Desirée Fredlund.

Doris (Tandoori) och Turbo (Vicke Vire) delar pinne.
foto: Sabine Martinsson.

Snygg sovställning på Lukas (Raita).
foto: Johline Rosberg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen