lördag 31 december 2022

Gott nytt (hund)-år

 Tänk vad tiden springer iväg fort. Ju mer tradgedier och elände som händer i livet så inser, i alla fall jag, att bästa sättet att leva så bra som möjligt, är att göra det bästa av allt. Har du chansen att göra något roligt/positivt - gör det! Med andra ord kanske jag är på väg att själv bli en hund? 

  • Hunden gör ju gärna övningar och konster när föraren har godis i handen. Jag kan stå timvis vid spisen och skapa fina maträtter, om det är fest på gång. Resultatet är det samma - mat! 
  • Hundar lever i nuet och jag är ganska så övertygad om att människor som inte tänker så mycket är lyckligare - åtminstone i stunden.
  • Hundar känner av känslostämmningar. Vi människor gömmer ofta känslor - både för oss själva och för andra, - det ses ju som en svaghet att visa känslor.
Nä, jag tror att vi människor tänker för mycket, visar känslor för lite och njuter på tok för lite av stunder i solen. Vi har mycket at lära av våra härliga fyrbenta vänner. Värme, mat och närhet då mår man bra!

Under 2022 har det bara blivit en kull med fina "kineser". Det var Gourmetkullen som föddes av Fiorella 4 mars. Det dråpliga är att de kom på samma dag som Asakullen fyllde 1 år. Så mellan Idun och Vilda skiljer exakt 1 år. - Samma pappa men olika mammor. De 5 valparna flyttade till: Norrköping, Götene, Taberg, Höör samt att Vilda (Tiramisu) bor kvar hos mig. För att se mer om Gourmetkullen: Klicka här!

Geishamors kennel önskar ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

(gärna utan smällare och annat trams)

Vår portis-flock 2013. Fr v: Tria, Jazz, Geisha, Apachie
och Atreyu. (Idag finns endast Jazz kvar).

När det är svalt - är det skönt med varma kompisar.

"Lilla" Vilda är alltid sugen på min mat. Väl-
uppfostrad? - Nope! Definitivt inte...

6 av de 7 vilddjuren väljer soffan - före bäddarna.

Idun är unghunden som snart ska få bli vuxen.

Skittles - den enda fyrbenta hanen i flocken

Nedklippt Fiorella.

Årets största händelse var att matte dog efter mer än
 fyra års kamp mot cancern. Tomrummet är stort.

Sista bilden på Trolla. Hon fick somna 
in då hennes kropp inte ville längre. 

En tidig höstdag .




2 kommentarer:

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen