måndag 20 november 2023

Muminkullen 6 år!

 Idag säger vi grattis till Muminkullen. Det var dottern Sanna (som är ett stort Mumin-fan), som krävde att vi skulle ha en Muminkull. Tassa var en fantastisk mamma till de små. Så länge vi gav henne extra mat och mycket godis, så skötte hon valparna minutiöst. Detta är fortfarande den kullen som är mest spridd totalt sett: Storvik utanför Gävle, Åland, Sölvesborg, Visingsö och Ankarsrum, mm. Sen blev det ju långflytt för Venus i vår senaste kull (Lofoten, Norge) men de andra hundarna är ganska så samlade. Här finns lite bilder från när muminkullen var små valpar: Muminkullen små

GRATTIS på 6 - årsdagen!

---...---...---

Tyvärr så blir inte alla hundar så gamla som man önskar. Idag så måste jag meddela att Kanel från Kryddkullen (2016) har somnat in. Likaså har Jazz (Portugisisk vattenhund) från musikkullen (2012) fått somna in. Vi skickar en extra tanke till hussar och mattar som förlorat sina fina hundar.

---...---...---

Idun som var tvungen att operera bort livmodern för några veckor sedan, har hämtat sig och är återigen    "- in your face" , på allt och alla hon träffar. Hon tigger extra mat och fjäskar för brödkanter från mina mackor, dagligen. Så skönt att se när en 4-bent familjemedlem hämtar sig efter en jobbig period.

Muminkullen i väntan på utflytt. 7 veckor på detta fotot (2017).

Muminkullen i korgen, december-2017.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen