fredag 21 juli 2023

Valparna 9 veckor, Tassa har somnat in, Livskraftskullen 4 år.

Valparna är busiga, underbara och sugna på att komma ut till sina nya familjer. Venus hämtas nästa vecka. Neptunus är ev till salu. De som bokade henne har fått en sjuk hund hemma, så det passar illa med en ny valp samtidigt som deras nuvarande måste vila. Jupiter är till salu. 

Lite mer beskrivning av Planetkullen:  

Jupiter - En underbar kille som gärna leker med pappa Skittles eller busar vilt med mamma Alvina. De andra i flocken får också känna av hans lekfulla sinna. Samtidigt så vill han följa mig, när jag snickrar, målar eller lagar mat. Han kan bli en härlig hund för den som vill jobba med hund inom hundsport. Till salu.

Venus - En söt, lite försiktig tik som gärna håller sig lite i bakgrunden, tills dess att hon blir sugen på bus, - då är hon mitt i smeten. Hon brottas friskt med sina syskon, leker gärna med storasyster Idun (2år) och halvsyster Vilda (1 år). Kelig och mysig. Är bokad till familjen Otterholm i Norge.

Neptunus - Är en typisk "allroundhund". Hon följer gärna efter mig och upptäcker nya saker, spanar in grannens katt, retas med de vuxna hundarna. Använder nosen väl, och söker efter godis. När hon är trött ligger hon gärna hos de andra i flocken eller i mitt knä. Ev till salu.

Valparnas moster fick somna in idag. Tassa har bott hos dottern Sanna sista åren. Tassa är den sista powder puffen i flocken, (bortsett från valpar). Hon har blivit sämre sista veckan. Hög feber och dåligt allmäntillstånd. Främst var det i magen det felade. Tassa blev nästan 9 år. Hon startade sina dagar i Grängesberg (Dalarna). Sedan bodde hon sina första 2 år utanför Smedjebacken (Dalarna). Där hittade vi henne, dräktig och i behov av ett nytt hem, hösten 2016. - Hos oss kom ganska så snart "Kryddkullen 2016" och sedan även "Muminkullen 2017". Hon har sedan hjälpt till med de andra tikarnas valpar och vaktat flocken. Även sista dygnet har hon varit en givet matriark i flocken. Där hon mest legat på en filt och valpar samt övriga flocken har paraderat runt och väntat på hennes direktiv. Saknaden efter en så dominant men ändå tålmodig tik kommer bli stor.

Tassa 2014 - 2023. foto Sabina S.

Tassa 2017

Tassa tillsammans med Venus och Neptunus 20/7-2023.

Wetterdjurkliniken (Agoston) fixade så
sista minuterna blev fina. RIP Tassa.

Planetkullen 9 veckor.

Unike (Malte) och Livia 8 veckor här men
 imorgon (22/7) fyller dom 4 år. Grattis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

svenpeterdahlstrand@gmail.com

Bloggarkiv

Leta i den här bloggen